Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Dalle colline dei Nebrodi un olio d’oliva extravergine di qualità di superiore 

Spread the love

L’azienda agricola Catalano, attiva dai primi del ‘900, produce sulle colline della costa settentrionale della Sicilia  (in agro di San Salvatore di Fitalia) un olio extravergine di oliva di qualità superiore, attenendosi alle rigide regole stabilite nel disciplinare di produzione per  l’olio extravergine di oliva   nella provincia di Messina.

  Negli ultimi 30 anni non sono stati assolutamente adoperati in azienda concimi chimici, nè antiparassitari o anticrittogamici, e le analisi eseguite dal Dipartimento di Scienze degli alimenti e dell’ambiente dell’Università degli Studi di Messina hanno attestato la totale assenza nel prodotto di residui di fitofarmaci.

Da oltre 10 anni l’azienda ha sempre ottenuto dall’Ente preposto ai controlli la certificazione di conformità delle proprie coltivazioni (olive, nocciole, arance) al metodo di produzione biologica.

L’olio è prodotto da olive delle pregiate varietà Santagatese, Nocellara e Verdello, e presenta valori di acidità minimi, sensibilmente inferiori al limite fissato per la categoria degli oli extravergine di oliva. 

Non filtrato, ha aspetto leggermente velato, colore giallo con riflessi verdi, gusto appena fruttato, al tempo stesso pieno e delicato.  

Viene molito unicamente mediante procedimenti meccanici (olio di prima spremitura a freddo) in frantoio con certificazione biologica.

per ordini: info@vaculture.it